Adományozás a TestIT-nél

A vállalkozás első, induló évei után, karácsonyra való készüléskor fogalmazódott meg bennünk a gondolat, hogy a TestIT nyereségéből ajánljunk fel egy összeget egy olyan szervezet számára, amelynek céljaival egyetértünk. Ez akkor egy jó ötletnek tűnt, a sikeres kivitelezés után pedig úgy döntöttünk, hogy rendszeressé tesszük ezt cégünkben.

Eleinte az a gondolat vezérelt minket, hogy munkatársaink és ügyfeleink megajándékozásán felül jó lenne nem csak saját köreink, hanem a külvilág felé is adni valamit abból, amit mi is kaptunk. Nem túl hosszas gondolkodás után a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat Közhasznú Alapítványra esett a választásunk, akik az ország teljes területén segítik az Országos Mentőszolgálat munkáját gyermekeink mentésében. Az életveszélyes állapotú kisgyermekek helyszíni ellátása és szállítása különleges szakmai, gyakorlati és műszeres felkészültséget igényel, amire az OMSZ mentőautókon sem külön képzett szakemberek, sem speciális eszközök nincsenek – az alapítvány ezt az űrt hivatott pótolni. Tevékenységüket állami támogatás nélkül végzik, már több mint 20 éve adományokból és adó 1%-okból működnek. Éppen egy új gyermekrohamkocsi beszerzésére és üzembe helyezésére szervezett kampányuk idejében ismertük meg egyik futó-nagykövetüket, akinek személyes inspirációja, valamint a szervezet tevékenysége és értékrendje segített hozzá a döntésünkhöz.

Mikor felvettük a kapcsolatot az alapítvánnyal, nagyon készségesen álltak a rendelkezésünkre és a költségvetésükhöz képest valószínűleg szerény támogatásunkat nagy örömmel vették át. Meghívtuk őket a karácsonyi vacsoránkra. Két képviselő érkezett: az alapítvány operatív működéséért felelős kolléganő és egy szakorvos. Mindkettejük szemében látszott az elhivatottság és az ügyért való teljes odaadás, ami külön jó érzést keltett bennünk annak kapcsán, hogy nagyon jó helyen járunk. Sokat meséltek működésükről, kollégáink a beszélgetés során komoly kérdéseket tehettek fel, amelyekre mindig megkaptuk – az időnként akár megrázó – válaszokat. Az esemény további pozitív hozadékaként említhető, hogy a visszajelzések alapján a jelenlévő kollégákban is megindított valamit ez a találkozás, amit be tudnak építeni a hétköznapjaikba.

Ezek után nem volt kérdés, hogy szokássá alakítjuk ezt a tevékenységet és az évzáró, karácsonyi eseményünkön magunkra költött összeget minden évben egy közhasznú szervezetnek is fel fogjuk ajánlani. Célunk olyan alapítványok támogatása, amelyek működésük során nehéz helyzetben lévő gyermekeken segítenek valamilyen módon. Az idei évben már megszületett a döntés a támogatott szervezet kilétéről, amiről szintén be fogunk számolni, azonban a jövőre nézve nyitottak vagyunk olyan javaslatokra, akik ezen elképzeléseinknek megfelelnek.

Kívánjuk mindenkinek, hogy legyen része hasonló jó élményekben!

 

Ezek is érdekelhetnek